Razvoj industrije video igara u fokusu

U Code Hubu u Mostaru, u četvrtak, 13. lipnja 2024. održan je seminar pod nazivom “Ekosistem gaming industrije i kako ga podržati” pred oko 30 polaznika. Ovaj događaj ponudio je modele potpore za gaming industriju i konkretne preporuke za funkcioniranje gaming industrije (gamedev), te prikaz rada developera u oblasti razvoja i proizvodnje videoigara.

Seminar je bio bogat raznovrsnim temama i zanimljivim predavanjima. Gđa Josipa Bencek iz gaming inkubatora “Pismo” iz Novske i jedna od glavnih govornica, osvrnula se na nekoliko ključnih aspekata gaming industrije. Pružila je detaljan pregled najnovijih trendova koji oblikuju industriju, uključujući tehnološke inovacije i promjene u preferencijama igrača. Govorila je o glavnim problemima s kojima se suočavaju developeri i tvrtke, te predložila praktična rješenja. Također, naglasila je važnost dobre organizacije i učinkovitog upravljanja timovima za uspjeh u gamedevu.

Sudionici su imali priliku pogledati video “Upoznaj Game Development” g. Kristijana Benceka, vlasnika gaming studija Grow iz Novske, koji je pružio praktičan uvid u proces razvoja videoigara.

Gaming trener iz mreže INTERA Tehnološkog parka Mostar, g. Darko Majersky obradio je temu “Razumijevanje ciklusa razvoja videoigara / GDD (Game Design Document)”, ističući važnost dobro dokumentiranog dizajna za uspješan razvoj igara. Trener, g. Amir Denjo govorio je o suočavanju s tržišnom konkurencijom, pružajući sudionicima ideju o strategijama za opstajanje i napredovanje u visoko konkurentnom tržištu videoigara.

Kroz interaktivne prezentacije, sudionici su imali priliku sudjelovati u diskusijama i razmjeni ideja, što je dodatno obogatilo njihovo iskustvo. Događaj je također pružio vrijedne uvide i preporuke za sve zainteresirane za gaming industriju, te omogućio umrežavanje i povezivanje s istomišljenicima.

Ovaj seminar je završni dio ciklusa seminara na temu razvoja kapaciteta u oblasti industrije video igara, uz učešće domaćih i stručnjaka iz gaming inkubatora “Pismo”.

Događaj su organizirali INTERA Tehnološki Park Mostar uz podršku projekta ‘‘Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u BiH/EU4DigitalSME‘‘ koji sufinansiraju Evropska unija i Vlada SR Njemačke, a provodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Kolačići

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Saznajte više