Poziv za preduzeća: Unapređenje energetskog menadžmenta uvodjenjem digitalnih rješenja

EDA – Agencija za razvoj preduzeća je u okviru projekta “READy – Unapređenje efikasnosti resursa naprednom digitalizacijom u proizvodnim MSP” uz podršku Evropske unije i Vlade SR Njemačke, objavila poziv za pružanje podrške zainteresovanim privatnim društvima iz kategorije MSP u BiH u privatnom vlasništvu, sa ciljem unapređenja energetskog menadžmenta uvodjenjem digitalnih rješenja.

U okviru ovog javnog poziva, podrška će biti obezbeđena u nabavci senzorske opreme i savjetodavne podrške u uvođenju digitalnih rješenja u oblasti energetskog menadžmenta. Tehnička podrška će biti pružana tokom trajanja projekta, s tim da sve aktivnosti trebaju biti okončane do kraja juna 2024. godine.

Prijave se mogu dostavljati od dana objavljivanja poziva, do realizacije sredstava predviđenih projektom, a izbor korisnika podrške se vrši prema dostavljenim prijavama zainteresovanih MSP, uz obaveznu upotrebu ispunjenosti formalne prihvatljivosti aplikanta.

Javni poziv sa detaljnim informacijama i prijavnim obrascima se može preuzeti OVDJE.

Projekat “READy – Unapređenje efikasnosti resursa naprednom digitalizacijom u proizvodnim MSP” je podržan u okviru projekta “Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini/EU4DigitalSME” koji sufinansiraju Evropska unija i Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ), a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Kolačići

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Saznajte više