Održan seminar „Pokretanje biznisa u industriji video igara“

U okviru projekta ‘‘Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u BiH/ EU4DigitalSME‘‘ koji sufinansiraju Evropska unija i Vlada SR Njemačke, a provodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), s ciljem nastavka podrške unapređenju usluga poslovnih inkubatora u BiH, održan je drugi seminar iz ciklusa obuke trenera za industriju video igara (gaming) pod nazivom Pokretanje biznisa u industriji video igara.

Seminar je održan u Novskoj, u prostorijama gaming inkubatora PISMO, 17-18.01.2024. godine, za 14 polaznika (od toga 11 budućih trenera), iz saradničke mreže Inovacionog centra Banja Luka (ICBL) i Tehnološkog parka INTERA Mostar. 

Polaznici su imali priliku da se upoznaju sa specifičnostima vođenja studija za izradu video igara i gemifikaciju, izazove sa kojima se susreću slična preduzeća u Hrvatskoj i globalno, glavnim tehnologijama i marketing tehnikama pri izradi igara.

Posebna pažnja je posvećena metodologiji i iskustvima predavanja znanja sa trenera na buduće polaznike edukacija na temu izrade video igara u organizaciji ICBL i INTERA.

Takođe, polaznici su imali priliku da posjete i upoznaju rad malog gaming studija „Grow art“ u Novskoj, da se upoznaju sa radom gaming inkubatora PISMO, tehnologijama za razvoj igara kao i početkom izgradnje velikog gaming kampusa u Novskoj.

Treći seminar za obuku trenera će se održati 05-07.02.2024. godine, takođe u inkubatoru Pismo, a tema će biti programiranje video igara.

Kolačići

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Saznajte više