Nastavak edukacije: Održan treći seminar obuke trenera za industriju video igara

Treći seminar iz ciklusa obuke trenera za industriju video igara (gaming) pod nazivom Objektno orijentisano programiranje u kreiranju video igara je održan 05-07.02.2024. godine u Novskoj, Hrvatska.

Seminar je održan u prostorijama gaming inkubatora PISMO, za 9 naprednih polaznika, budućih trenera iz saradničke mreže Inovacionog centra Banja Luka (ICBL) i Tehnološkog parka INTERA Mostar. 

Teme koje su obrađene uključuju razvojna okruženja za izradu video igara, njihove komponente i primjenu, osmišljavanje i izrada sadržaja igre u razvojnom okruženju, demonstracije izrade grafičkih sadržaja, virtuelna i proširena stvarnost u igrama, rješavanje problema i tako dalje.

Polaznici su imali priliku da posjete i da se upoznaju sa dva studija za razvoj igara u inkubatoru Pismo i da poslušaju zanimljiva iskustva poslovanja u ovoj branši, kao i da se upoznaju sa njihovim gotovim ili video igrama u završnoj fazi izrade.

Seminar je bio izuzetno inspirativno iskustvo. Kroz trodnevni događaj, istraživali smo moderna razvojna okruženja, vizuelno programiranje i druge ključne aspekte gaming industrije. Imali smo priliku raditi na uzbudljivom projektu, a posjeta razvojnim studijima u inkubatoru PISMO donijela je dodatnu dubinu u razumevanju industrije. S nestrpljenjem iščekujem naredni seminar o kreiranju grafičkih i audio u video igrama, krajem mjeseca. – izjavila je Vedrana Puncar, polaznica iz saradničke mreže Inovacionog centra Banja Luka.

Aktivnost se provodi u okviru projekta ‘‘Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u BiH/ EU4DigitalSME‘‘ koji sufinansiraju Evropska unija i Vlada SR Njemačke, a provodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), s ciljem nastavka podrške unapređenju usluga poslovnih inkubatora u BiH.

Kolačići

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Saznajte više