Javni poziv: DIH IDEMO podržava mala i srednja preduzeća koja žele uvesti digitalna rješenja

Digitalni inovacioni hub IDEMO, čije uspostavljanje i razvoj podržava projekat „Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini/EU4DigitalSME“,  koji sufinansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka, a implementira GIZ, otvara Javni poziv za mala i srednja preduzeća iz metaloprerađivačke i drvoprerađivačke industrije.

Zainteresirana mala i srednja preduzeća u privatnom vlasništvu u Republici Srpskoj, mogu aplicirati za pružanje tehničke/stručne podrške u sljedećim oblastima:

  • Digitalizacija u poslovanju (na primjer, digitalizacija procesa, razvoj alata za online promociju, prodaju i istraživanje).
  • Digitalizacija poslovnih procesa,
  • Digitalizacija i automatizacija proizvodnih procesa,
  • Unapređenje aspekata elektronskog poslovanja preduzeća.

Informacije o Javnom pozivu kao i prateću dokumentaciju možete pronaći na oficijelnoj web stranici Inovacionog centra Banja Luka, koji uz Razvojnu agenciju Republike Srpske, Privrednu komoru Republike Srpske, Elektrotehnički fakultet Banja Luka i Agenciju za razvoj preduzeća EDA čine DIH IDEMO.

 Cilj digitalnog inovacionog hub-a IDEMO je da malim i srednjim preduzećima pruži stručnu podršku u procesu digitalne transformacije. Stoga, osim Javnog poziva i organiziranja radionica i informativnih događaja na temu digitalne transformacije, IDEMO će u narednom periodu pružiti podršku i kroz četiri vrste usluga:

  •  Testiranje prije investiranja,
  •  Edukacije i treninzi,
  •  Pružanje podrške za pronalazak finansijskih sredstava,
  •  Izgradnja ekosistema i umrežavanje.


Pored digitalnog inovacionog hub-a IDEMO, u okviru projekta „Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini/EU4DigitalSME“, podržani su i: Its4Health SarajevoDigital Storm SarajevoIndustrial HUB Tuzla.

Projekat “Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini” implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Njemačke vlade (BMZ). Cilj projekta je razvoj ekonomije u Bosni i Hercegovini, s posebnim naglaskom na digitalnu transformaciju poslovanja. Projekat sufinansira Evropska unija u okviru projekta EU4DigitalSME.

Kolačići

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Saznajte više