Jačanje ekosistema za inovacije i digitalizaciju – Zajedno do inovativnih modela poslovanja!

Bolji pristup inovativnim tehnologijama, vještinama i uslugama za bosanskohercegovačka mala i srednja preduzeća, znači stvaranje povoljnog poslovnog okruženja za tehnološku transformaciju i dovodi do njihovog boljeg učinka, a upotreba digitalne tehnologije čini ih konkurentnijim po pitanju poslovne proizvodnje, proizvoda i usluga.

Zato mi, projektom Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini/EU4DigitalSME, koji sufinansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka, u Bosni i Hercegovini, stvaramo povoljno okruženje za mala i srednja preduzeća kako bi uspješno provodila digitalizaciju i inovacijske transformacije.

Da bismo ojačali ekosistem za inovacije i digitalizaciju, podržali smo digitalne inovacijske hub-ove i jačamo njihove kapacitete kako bi pružali kvalitetne usluge preduzećima, a djelujemo i na unapređenje političkog okvira koji bi malim i srednjim preduzećima ponudio okuženje u kojem je moguće primjenjivati koncepte digitalne transformacije.

To ostvarujemo informativnim kampanjama o inovacijama i digitalizaciji, organizacijom događaja, edukacija i praktičnih obuka, ali i širenjem najboljih praksi. Od početka projekta, najvažnije aktivnosti koje smo realizirali do danas su:

Aprilsko jačanje ekosistema za inovacije i digitalizaciju

U aprilu, nastavili smo jačati ekosistem za inovacije i digitalizaciju i organizirali smo:

I u narednim mjesecima, nastavljamo jačati ekosistem za inovacije i digitalizaciju i planiramo organizirati trening za uposlenike ministarstava, otvoriti javni poziv za pružanje usluga malim i srednjim preduzećima, te kreirati priče za javnost kojima ćemo pokazati primjere dobre prakse.

Krećući se zajedno, do inovativnih modela poslovanja, putem digitalne transformacije, do kraja projekta očekujemo da će 90 malih i srednjih preduzeća koristiti barem 5 inovativnih usluga koje su pružili digitalni inovacijski hub-ovi, ali i da će kroz 5 uspostavljenih međunarodnih partnerstava za saradnju na istraživanju, razvoju i inovacijama biti primjenjeno 7 inovativnih aktivnost u malim i srednjim preduzećima.

Kolačići

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Saznajte više