GIZ organizirao edukacije na temu digitalizacije za 37 učesnika iz 28 kompanija

Projekat “Inovacije i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini“, koji finasira vlada Savezne Republike Njemačke, a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, u cilju povećanja kapaciteta Bosne i Hercegovine za podršku razvoja privatnog sektora kroz inovacije i digitalizaciju, za mala i srednja preduzeća organizira besplatne edukacije na temu digitalne transformacije, koje prisutni mogu direktno primijeniti u svojim kompanijama.

Prva edukacija, webinar na temu digitalizacije i inovacija za mala i srednja preduzeća iz Bosne i Hercegovine, održana je u srijedu 29.3.2023. godine pod nazivom „Sistem za planiranje i upravljanje resursima preduzeća (ERP) i Sistem za upravljanje dokumenima (DMS).“ Fokus webinara bio je razumijevanje značenja i svrhe ERP i DMS sistema za poslovanje malih i srednjih preduzeća, a prisustvovalo je 37 učesnika iz 28 kompanije.

Kako primjenom digitalnih rješenja smanjiti operativne troškove i stvoriti uslove za proaktivno i agilno poslovno odlučivanje?

Učesnicima webinara su u prvom dijelu biti predstavljene informacije o tome kada, zašto i koje module ERP-a implementirati kako bi uspješno zadovoljili svoje rastuće poslovne potrebe, te stvorili uslove za proaktivno poslovno odlučivanje. U drugom dijelu učesnici su imali priliku da se upoznaju sa dobrim praksama upravljanja elektronskom dokumentacijom i automatizacije poslovnih procesa, kako bi se unaprijedilo dijeljenje informacija među zaposlenicima, povećala produktivnost rada, te smanjili operativni troškovi vezani za rad sa papirnim dokumentima.

Velika većina polaznika ocijenila je temu webinara odličnom, kao i pripremljenost predavača. Teme koje ove polaznike najviše interesiraju su od poslovnog planiranja, digitalne transformacije, ERP-a, CRM-a, e-trgovine, digitalnog marketinga, do sajber sigurnosti i izvora finansiranja. Sve ove teme bit će u narednom periodu predstavljene malim i srednjim preduzećima da li putem webinara u online formatu ili praktične obuke uživo.

Pogledajte webinar ili se prijavite na našu narednu besplatnu edukaciju.

Kolačići

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Saznajte više