GIZ i OECD provode ankete u svrhu istraživanja ponude i potražnje usluga poslovne podrške

Usluga poslovne podrške i njihova potražnja fokus su istraživanja i ankete koju provode GIZ i OECD do 15.2.2023. godine.

Pozivamo Vas da popunite anketu o pružanju usluga poslovne podrške (BBS) i anketu o potražnji poslovnih usluga i da nas podržite u informiranju o preprekama – želimo čuti Vaše preporuke u cilju poboljšanja trenutne situacije i učiniti potražnju i pružanje usluga poslovne podrške u Bosni i Hercegovini efektivnijim.

Anketa o pružanju usluga poslovne podrške (BSS)

Ponuda poslovnih usluga: Ova anketa za cilj ima mapiranje pružanja usluga poslovne podrške i ovim putem će se nastojati prikupiti podaci o nizu usluga koje poduzećima nude različiti pružatelji usluga poslovne podrške. Anketom će se također odrediti glavne prepreke efektivnog pružanja usluga poslovne podrške u BiH iz ugla pružatelja usluge poslovne podrške i stajališta pružatelja usluga poslovne podrške po pitanju potencijalnih preporuka za politike u cilju poboljšanja trenutne situacije.

Anketa o potražnji poslovnih usluga u Bosni i Hercegovini

Potražnja poslovnih usluga: Ova anketa za cilj ima mjerenje potražnje za uslugama poslovne podrške od strane malih i srednjih poduzeća (MSP) u Bosni i Hercegovini (BiH). Od ispitanika iz MSP će se tražiti da pruže informacije o svom iskustvu sa uslugama poslovne podrške, mjeri u kojoj su upoznati sa različitim uslugama i njihovom zadovoljstvu ovim uslugama. Anketa također ima za cilj mjerenje glavnih prepreka za poslovni razvoj i rast prema mišljenju ispitanika, uz fokus na digitalizaciji i internacionalizaciji. Ispitanici će također dati svoje mišljenje o potencijalnim preporukama za politike koje će pružanje usluga poslovne podrške u BiH učiniti efektivnijim i u većoj mjeri prilagođenim njihovim potrebama.

Kolačići

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Saznajte više