GIZ i OECD: Poziv za učešće u inkluzivnom Dijalogu o javnim politikama za inovacije u Bosni i Hercegovini – razmijenite iskustva i ideje sa ekspertima i kreatorima javnih politika

U četvrtak, 8.6.2023. godine, u okviru projekta „Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini/EU4DigitalSME“, kojeg sufinansiraju Evropska unija i vlada SR Njemačke, GIZ i OECD će održati online događaj pod nazivom „Dijalog o javnim politikama za inovacije“. Događaj, čiji je cilj generiranje dijaloga i konkretnih preporuka o tome kako bolje koncipirati javne politike u ključnim oblastima kao što su ozelenjavanje, digitalizacija i inovacije, počet će u 10 h, a završiti u 12 h.

Za stvaranje platforme za otvorenu diskusiju o ključnim izazovima javne politike u Bosni i Hercegovni, ključno je učešće širokog raspona zainteresiranih strana. Stoga, GIZ i OECD pozivaju predstavnike i predstavnice javne administracije, privatnog sektora, civilnog društva i struke da se prijave za online učešće na Dijalog o javnim politikama za inovacije kako bi svojim doprinosom obezbijedili što veću posvećenost svih dijelova društva za tranziciju ka zelenijoj, inovativnijoj i bolje povezanoj ekonomiji.

Inkluzivni Dijalog baziran na zaključcima i preporukama OECD-ovog SME Policy Index-a 2022, otvorit će Donald Prohaska, zamjenik voditelja projekta “Inovacije i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u BiH/EU4DigitalSME, nakon čega će OECD eksperti predstaviti  sliku trenutnog stanja u oblastima javnih politika u Bosni i Hercegovini, i ključne preporuke za njihovo poboljšanje na osnovu SME Policy Index-a. U dijalogu će učestvovati i predstavnik Fonda za Inovativnu Delatnost Republike Srbije koji će podijeliti iskustvo ove institucije u napretku u oblasti inovacija.

Tokom događaja bit će osiguran simultani prijevod, a na linku za prijave za online učešće možete pronaći agendu.

Dijalog o inovacijama će pokrenuti platformu, a pratit će ga i drugi dijalozi:

Događaji su organizirani u okviru projekta “Inovacija i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini” koji implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Njemačke vlade (BMZ). Cilj projekta je razvoj ekonomije u Bosni i Hercegovini, s posebnim naglaskom na digitalnu transformaciju poslovanja. Projekat sufinansira Evropska unija u okviru projekta EU4DigitalSME.

Kolačići

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Saznajte više