Digitalna transformacija malih i srednjih preduzeća – unaprijedite Vašu kompaniju na besplatnim edukacijama!

Digitalna transformacija malih i srednjih preduzeća

Kako bismo osigurali opstanak, ali i ostvarili rast u vrijeme ekonomske krize, potrebno je planirati i uspješno sprovesti promjene bazirane na inovacijama, internacionalizaciji, prihvatanju novih digitalnih tehnologija i ulaganju u visokoobrazovane, motivirane i inovativne ljudske resurse.

Digitalna transformacija je put kojim mala i srednja preduzeća, moraju krenuti kako bi se uspješno prilagodila promjenama koje se događaju u svim sektorima ekonomije, te pronašla nove poslovne prilike i izašla na nova tržišta. Svako preduzeće ima svoje specifičnosti i različite razvojne potrebe koje će se nužno odraziti na drugačiji pristup digitalnoj transformaciji i korištenju digitalnih rješenja specifičnih za određeni privredni sektor. Ono što im je zajedničko je potreba da se poveća primjena savremenih digitalnih tehnologija i novih digitalnih modela poslovanja.

Unaprijedite Vašu kompaniju primjenom najnovijih digitalnih tehnologija i digitalnih poslovnih modela s ciljem većeg prihoda uz manje troškove poslovanja i uzmite učešće u treninzima, radionicama i webinarima čije teme odgovaraju vašim poslovnim potrebama i interesovanjima.

Treninzi, radionice i webinari za Vašu kompaniju

Kroz razmjenu iskustava i znanja, saznat ćete i uvidjeti ključne koristi koje digitalna transformacija donosi malim i srednjim preduzećima. Razgovarat ćemo o barijerama, ali i prilikama koje stoje na putu digitalizaciji poslovanja, te zajednički ponuditi neke od načina za uklanjanje ovih barijera i iskorištavanje povoljnih prilika za unapređenje poslovanja. Između ostalog, pokazat ćemo Vam koncept softverskih rješenja i novih digitalnih poslovnih modela, čijom se primjenom mogu smanjiti operativni troškovi, poboljšati poslovni procesi, produktivnost zaposlenih, efikasno upravljati resursima, kao i povećati prihod, pribaviti novi i zadržati postojeći kupci. Svi događaji će poslužiti i kao prilika da prezentujemo raspoložive izvore za digitalizaciju poslovanja koji stoje na raspolaganju malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini.

Teme koje budu predstavljene na radionicama će biti detaljnije obrađivane na webinarima, uz navođenje konkretnih primjera na kojima učesnici mogu bolje razumijeti koristi koje donose određene digitalne tehnologije, rješenja i poslovni modeli. Na treninzima će učesnici imati priliku da kroz praktičan rad steknu znanja koja mogu direktno primjeniti u procesima digitalne transformacije svojih kompanija.

Radionice će se održavati u hibridnom formatu (uživo i online), webinari u online formatu, dok će treninzi biti organizovani isključivo prisustvom uživo. Najave za edukacije planirane za 2023. godinu možete pratiti na našoj web stranici i društvenim mrežama, a već sada možete se prijaviti za:

  • 29.3.2023. godine – webinar na temu sistema za planiranje i upravljanje resursima preduzeća (ERP) i sistema za upravljanje dokumentima (DMS) – prijavite se.
  • 6.4.2023. godine – radionica “Poslovno planiranje – Digitalna mapa puta”
  • 22.5.2023. godine – trening “Poslovno planiranje – Digitalna mapa puta”

Organizaciju ovih događaja omogućio je projekat “Inovacije i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini“, finansiran od Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju Savezne Republike Njemačke, a implementiran od Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Projekat ima za cilj povećanje kapaciteta Bosne i Hercegovine za podršku razvoja privatnog sektora kroz inovacije i digitalizaciju.

Kolačići

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Saznajte više