JAVNI POZIV: 700.000 EUR za partnerstva u oblasti tehnoloških inovacija

U utorak, 7. februara 2023. godine, InnoDIGI/EU4DigitalSME tim, održat će hibridni događaj na kojem će gospodin Mr. Gilles Rebattet, šef operacija za ekonomski razvoj, infrastrukturu i prirodne resurse u Delegaciji EU, Eva Näher, direktorica programa u GIZ-u i Snežana Tomašević, grant menadžerica u GIZ-u, svečano otvoriti Prvi poziv za podnošenje prijedloga projekata za pružanje podrške inovativnim tehnološkim projektima primjenjivim u industriji kroz javno-privatna i privatno-privatna partnerstva između industrije, udruženja, poslovnih mreža i institucija za istraživanje i razvoj u implementacija mjera usmjerenih na tehnološku transformaciju malih i srednjih preduzeća u cilju podrške njihovom rastu i primjeni njihovih inovativnih rješenja.

Javni poziv je nastojanje projekta EU4DigitalSME koji sufinansiraju Evropska unija i Ministarstvo za ekonomski razvoj i saradnju SR Njemačke, a implementira GIZ, da poveća kapacitet BiH da podrži razvoj privatnog sektora kroz inovacije i digitalizaciju. Poziv je fokusiran na transfer znanja i razmjenu sa organizacijama za istraživanje i razvoj (Reasearch & Development) iz zemalja Zapadnog Balkana, a ukupan budžet iznosi 700.000,00 EUR.

Pozivom za pravna lica ohrabrujemo saradnju između privatnog sektora i institucija za istraživanje i pozivamo pravna lica, javne i privatne institucije za istraživanje i razvoj i obrazovne institucije, kao i organziacije za podršku poslovanju i razvojna tijela (agencije) da apliciraju zajedno.

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas da učestvujete u otvaranju Poziva online, registracijom na linku Microsoft Virtual Events Powered by Teams najdalje do ponedjeljka 6. februara 2023.

REZERVIŠI SVOJE MJESTO

Otvaranje poziva

Isti dan, nakon svečanog otvaranja Poziv će biti dostupan na web stranici projekta www.EU4DigitalSME.ba.

Doprinos povećanju upotrebe digitalnih tehnologija i digitalnih inovacija rezultirat će povećanim performansama i konkurentnošću kako malih i srednjih preduzeća, tako i relevantnih davatelja usluga na domaćim, regionalnim i međunarodnim tržištima.

Nakon objave Javnog poziva, za potencijalne kandidate i kandidatkinje, održaće se dvije online info sesije, 14. i 16.2. u 12 sati. Linkovi za prijave na info sesije:

1. Info sesija (14.02.2023.)

2. Info sesija (16.02.2023.)

Vrijednost projekta “EU4DigitalSME” je 6.1 milliona eura, od čega je Evropska unija obezbijedila 5 miliona eura, a Savezna Republika Njemačka 1,1 miliona eura. Projekat traje do 2024. godine a provodi ga Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Kolačići

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Saznajte više