31. maja 2023. godine, „Sedma godišnja konferencija GS1 BiH“, koju je podržao projekat „Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini/EU4DigitalSME“, koji sufinansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka, a implementira GIZ, okupila je više od 150 učesnika u lancu snabdijevanja.

Predstavnici proizvođača, distributera, trgovaca i drugi prisutni su, kroz inovativna predavanja i sadržajne panel diskusije, upoznati sa najnovijim trendovima i prilikama u industriji. Centralne teme konferencije pod nazivom „50 years of transforming tomorrow“  bile su usmjerene na elektronsko poslovanje, zaštitu potrošača i prelazak na 2D barkod.

Zaključak konferencije je bio da proces digitalizacije neće biti završen dok se ne uspostavi poslovanje bez papira, te da će GS1 Bosne i Hercegovine nastavit podržavati kompanije i preduzeća uključene u proizvodnju, transport i trgovinu robama kako bi automatizovali i standardizovali svoje procese u lancu snabdijevanja koristeći zajednički jezik GS1 globalnih standarda.

Cookies

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. Find out more