Konferencija Forward u organizaciji Inovacionog centra Banja Luka (ICBL) održana je 2. decembra 2022. godine. Konferencija je održana u prostorijama hotela Courtyard by Marriott u Banja Luci i okupila je brojne stručnjake i entuzijaste iz oblasti digitalizacije i tehnologije iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Češke.

Fokus je bio na digitalnim inovacijama i kako one mogu pomoći u prilikama za jačanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća. Posebno je istaknuta uloga centara za digitalne inovacije (DIH) kao instrumenta politike za jačanje napora u oblasti digitalizacije. Kroz panel diskusije, učesnici iz javnih i privatnih organizacija i malih i srednjih preduzeća podijelili su relevantna iskustva i naučene lekcije o zahtjevima i mogućnostima digitalizacije.

Na konferenciji su učestvovali predstavnici naučno-tehnoloških parkova, razvojnih agencija, DIH-ova i drugi akteri iz regiona i razgovarali o tome kako se mogu finansirati projekti i kompanije koji razvijaju nove proizvode i procese, posebno kroz različite projekte i partnerstva.

Kolačići

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Saznajte više